tiistai 7. elokuuta 2012

Juoksukoulu

Nyt se alkaa! Juoksukoulu!

Noin vuosi sitten vinkkasi eräs ystäväni ystävä syntymäpäiväjuhlilla Porin kaupungin liikuntaviraston juoksukoulusta, jonka ansiosta oli oppinut juoksemaan ja oppinut siitä myös pitämään. Itse olen muutamaankin kertaan ohjelman aloittanut, mutta sitten se on sairastelun, tekosyiden tai puhtaan laiskuuden vuoksi jäänyt kesken. Nyt sovimme läheisen ystävän kanssa, että vaikka mikä olisi, koko 11 viikon ohjelma käydään läpi, eli 11 viikon kuluttua olemme valmiit juoksemaan 10km lenkin. APUA! Ohjelman löydät tästä.

Kuten aiemmin mainitsin, jojoilu painon kanssa on tuttua ja olen aivan täysin tunnesyöppö. Hoidan iloa ja surua syömällä ja se kropassa näkyy. Monia kertoja olen aloittanut laihduttamisen ja huijannut itseäni väittämällä, että kyseessä on elämäntapamuutos, ei kuuri. Noh, ensimmäiset viikot ja jopa kuukaudet menevät hyvin, kunnes tulee ensimmäinen tasavaihe, eli paino ei laske, eikä nouse. Ja kun perfektionisti ja hyvin kunnianhimoinen olen, tuntuu se pahalta epäonnistumiselta, joten pilallehan se meni ja samahan se on mitä sitä syö... Liikkuminen on minusta mukavaa, mutta yksin se on kovin tylsää ja usein laiskuus voittaa vaikka salille pitäisi mennä. Siksi onkin nyt ihanaa, että on sparrauskaveri. Tarkoituksena olisi, suuremmallakin porukalla, osallistua uudelleen Helsinki City Thriatlonille ensi elokuussa. Nyt alkaa siis vuoden projekti. Thriatlon on sprintti, jonka suorittamista varten on uitava 300m, pyöräiltävä 10km ja juostava 5km. Aloitetaan siis juoksusta ja jatketaan uinnilla ja pyöräilyllä ja keväällä nämä sitten yhdistetään. 

Ajatus on, että samalla, pikku hiljaa, viilataan tuota ruokavaliota. Pienillä muutoksilla, ei asioiden kieltämisellä tai armottomalla kaloreiden laskemisella. Kävin maanantaina aamuna puntarilla ja olen päättänyt, että seuraavan kerran käyn kuukauden kuluttua. Siksi aikaa kärräsin vaa'an kellariin, sillä muuten käyn siinä joka aamu ja jos paino ei putoa, päivästä toiseen, iskee epätoivo.

Juoksukoulua on nyt kaksi päivää takana ja monta edessä. Tuo 10 km lenkki osuu sunnuntaille 21.10. Sitä siis odotellessa ja siihen treenatessa. Pitääpä vielä sopia ystävän kanssa missä tuon lenkin suoritamme! Peukkuja saa mielellään pitää ja jos joskus teille, jotka minut tuntevat, yritän keksiä tekosyitä lenkin väliin jättämiselle, potkikaa ahteriani liikkeelle. Kaikille on selvää, mikä on minkäkin päivän harjoite ja mielelläni kuulen kannustusta ja patistelua! Tsemppiä meille ja blogissa varmasti tätäkin elämäni osa-aluetta päivittelen. 

Vips vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti